Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен лук Болонезе

Пълнен лук Болонезе

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5876k2k6
Пълнен лук Болонезе
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"Пълнен лук Болонезе - насладете за любимия вкус в по-диетичен вариант. Една интересна и различна рецепта, в която да използвате останалия лук."

Необходими Продукти

  • лук - 4 бр. кромид
  • кайма - 350 г
  • моркови - 1 бр.
  • фиде - 2/3 ч.ч.
  • вегета - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - ½ ч.л. на прах
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • босилек - 2/3 ч.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете двете крайчета на главите лук и ги обелете.

Направете разрез само до средата с нож ги и сварете във вряща вода за 15-20 минути, докато омекнат.

Поставете сварения лук в студена вода и внимателно отделете всеки лист.

За да приготвите плънката за лука, смесете всички съставки в купа.

Поставете по 1 с. л. от сместа в листата лук и ги завийте.

Подредете ги плътно в тава за печене.

Залейте със соса Болонезе от доматено пюре, босилек, зехтин 400 мл вода и сол. Покрийте тавичката с фолио и печете 45 минути във фурна на 190°С.

След това премахнете фолиото, поръсете с пармезан и печете още 20 минути до златисто-кафяво.

Пълнен лук Болонезе - насладете за любимия вкус в по-диетичен вариант. Една интересна и различна рецепта с лук, в която да използвате останалия кромид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: