Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с лук и горчица

Печена скумрия с лук и горчица

Печена скумрия с лук и горчица
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
  • черен пипер - за поръсване
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме скумрията, премахваме опашките, главите и нарязваме на шайби.

Обелваме си лука и го нарязваме на отново на тънки шайби.

Лимона измиваме добре и режем на половина и отново на тънки резени.

Вземаме си съд, в който ще печем скумрията, намазваме с олио и поръсваме със сол.

Поставяме двете нарязани риби и отново полосяваме.

На всеки разрез на рибата поставяме по едно парче лимон и лук.

Така, докато запълним всички разрези.

В купа си поставяме заквасената сметана, добавяме горчицата и разбъркваме добре.

От готовата смес си намазваме пълнената скумрия, поръсваме с черния пипер и поръсваме със сусама .

Поставяме в печката и печем за около 20 минути или по желания загар.

Печена скумрия с лук и горчица сервираме със свежа зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: