Начин на приготвяне
Почистваме скумрията, премахваме опашките, главите и нарязваме на шайби.
Обелваме си лука и го нарязваме на отново на тънки шайби.
Лимона измиваме добре и режем на половина и отново на тънки резени.
Вземаме си съд, в който ще печем скумрията, намазваме с олио и поръсваме със сол.
Поставяме двете нарязани риби и отново полосяваме.
На всеки разрез на рибата поставяме по едно парче лимон и лук.
Така, докато запълним всички разрези.
В купа си поставяме заквасената сметана, добавяме горчицата и разбъркваме добре.
От готовата смес си намазваме пълнената скумрия, поръсваме с черния пипер и поръсваме със сусама .
Поставяме в печката и печем за около 20 минути или по желания загар.
Печена скумрия с лук и горчица сервираме със свежа зелена салата.