Начин на приготвяне
Измийте добре картофите и ги сложете да се варят в 1200 мл студена вода. Оставете да заврат на най-висока температура, подправете със сол, след което намалете на средни градуси.
Бланширайте двете скилидки чесън във водата за около минутка, изстудете го с вода и го обелете.
Варете картофите, докато леко омекнат - трябва да са по-скоро твърди, а не меки и разварени.
Отцедете картофите, запазвайки 1/4 от водата, в която сте ги варили.
Поставете картофите в тава за печене, и пресовайте чесъна и лука.
Прибавете към картофената вода чесъна, лука, оцета, горчицата, зехтина и черния пипер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Излейте дресинга върху топлите картофи и ги сложете да се пекат.
Малко преди да са готови поръсете с още черен пипер, сол, естрагон и ситно нарязан магданоз, след което леко объркайте и оставете за около 5 минути да се доопекат.
Коментари