Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с горчица и подправки

Картофи с горчица и подправки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Картофи с горчица и подправки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Имате само картофи, а искате да сготвите нещо вкусно? Попаднали сте на точното място - опитайте нашето предложение за ароматни картофки с горчица"

Необходими Продукти

  • картофи - 900 грама пресни и небелени, нарязани на кръгчета
  • сол - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 1 1/2 с.л. ябълков
  • горчица - 2 ч.л. дижонска
  • зехтин - 1/4 чаша
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • лук - 1 глава, малка
  • магданоз - 1 1/2 ч.л. пресен
  • естрагон - 1 1/2 ч.л. пресен и наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги сложете да се варят в 1200 мл студена вода. Оставете да заврат на най-висока температура, подправете със сол, след което намалете на средни градуси.

Бланширайте двете скилидки чесън във водата за около минутка, изстудете го с вода и го обелете.

Варете картофите, докато леко омекнат - трябва да са по-скоро твърди, а не меки и разварени.

Отцедете картофите, запазвайки 1/4 от водата, в която сте ги варили.

Поставете картофите в тава за печене, и пресовайте чесъна и лука.

Прибавете към картофената вода чесъна, лука, оцета, горчицата, зехтина и черния пипер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Излейте дресинга върху топлите картофи и ги сложете да се пекат.

Малко преди да са готови поръсете с още черен пипер, сол, естрагон и ситно нарязан магданоз, след което леко объркайте и оставете за около 5 минути да се доопекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

virginia
virginia
Картофите стават много вкусни, само не трябва да се прекалява с горчицата.
06.07.2010 01:21