Немска дамска торта

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Немска дамска торта
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Нежна дамска торта, олицетворение на всяка жена - опитайте задължително"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • захар - 75 г
  • яйце - 1 бр. (яйца)
  • маргарин - 75 г или масло
  • бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • За топинга
  • кварк - 500 г нискомаслен
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 140 г
  • пудинг - 1 пакетче за варене, ванилия, на прах
  • заквасена сметана - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл пълномаслено
  • масло - 100 мл течна сметана
  • мандарини - 1 бр. консервирани (175 г) или 2 - 3 бр. пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Немска дамска торта е класика, която не бива да липсва на нито едно парти или рожден ден! Със своята чудесна ефирна основа и мандариново - сметанов вкус, тя е любима на дамите.

Можете да приготвяте тази торта, която прилича на крем пита и с други плодове от компот и сезонни пресни плодове. Това е зимният вариант на тортата-крем пита. Също можете да я изпечете в продълговата форма и става крем пита.

Много лек и вкусен сладкиш за дамско парти!

Първо смесвате всички съставки за основата от пясъчно тесто. Винаги меся с ръце. Оставих маслото/маргарина да омекнат добре. Обикновено ги слагам в микровълновата за кратко.

За основата разбъркайте маргарина (маслото), захарта, ваниловата захар, яйцата и щипка сол, докато стане кремообразна. Добавете мляко. Смесете брашното и бакпулвера заедно и постепенно сипете. Омесете добре тестото.

За топинга: Смесете пудинга на прах с млякото, втечненото масло (или течна сметана), заквасената сметана, добавете към сместа и кварка и разбъркайте до гладка смес.

Добавете отцедените мандарини в сместа. Можете цели резенчета или на половинки, както ви харесва .

Покрийте лист за печене с хартия за печене във формата за печене. Разточете тестото до размера (диаметъра) на формата за печене и поставете в тавичката за печене. Постелете тава за печене с тестото и отгоре разстелете сместа от кварк. Покрийте с отцедените плодове.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50-55 минути. Проверявайте фурната си периодично.

Ако не искате да потъват плодовете ви, предлагам и втори вариант на печене на тортата с плодове. Поставете топинга върху основата от тесто и предварително изпечете за 10 минути във фурна 180 градуса (горе/долу).

След като изтекат 10-те минути, покрийте тортата с останалите, отцедени мандарини (това ще предотврати потъването на мандарините в топинга). Печете немската торта още 40-45 минути. Насладете се на тази вкусна немска дамска торта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: