Начин на приготвяне
Немска дамска торта е класика, която не бива да липсва на нито едно парти или рожден ден! Със своята чудесна ефирна основа и мандариново - сметанов вкус, тя е любима на дамите.
Можете да приготвяте тази торта, която прилича на крем пита и с други плодове от компот и сезонни пресни плодове. Това е зимният вариант на тортата-крем пита. Също можете да я изпечете в продълговата форма и става крем пита.
Много лек и вкусен сладкиш за дамско парти!
Първо смесвате всички съставки за основата от пясъчно тесто. Винаги меся с ръце. Оставих маслото/маргарина да омекнат добре. Обикновено ги слагам в микровълновата за кратко.
За основата разбъркайте маргарина (маслото), захарта, ваниловата захар, яйцата и щипка сол, докато стане кремообразна. Добавете мляко. Смесете брашното и бакпулвера заедно и постепенно сипете. Омесете добре тестото.
За топинга: Смесете пудинга на прах с млякото, втечненото масло (или течна сметана), заквасената сметана, добавете към сместа и кварка и разбъркайте до гладка смес.
Добавете отцедените мандарини в сместа. Можете цели резенчета или на половинки, както ви харесва .
Покрийте лист за печене с хартия за печене във формата за печене. Разточете тестото до размера (диаметъра) на формата за печене и поставете в тавичката за печене. Постелете тава за печене с тестото и отгоре разстелете сместа от кварк. Покрийте с отцедените плодове.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50-55 минути. Проверявайте фурната си периодично.
Ако не искате да потъват плодовете ви, предлагам и втори вариант на печене на тортата с плодове. Поставете топинга върху основата от тесто и предварително изпечете за 10 минути във фурна 180 градуса (горе/долу).
След като изтекат 10-те минути, покрийте тортата с останалите, отцедени мандарини (това ще предотврати потъването на мандарините в топинга). Печете немската торта още 40-45 минути. Насладете се на тази вкусна немска дамска торта!