Начин на приготвяне
Обелете морковите и ги нарежете на тънки шайби.
Обелете и нарежете на ситно една малка глава лук, настържете чесъна.
Сварете морковите с щипка сол за 5-7 минути (те трябва да са твърди, но сварени.)
През това време запържете лука и чесъна за около 3 минути, докато лукът стане прозрачен.
Морковите отцедете и ги прехвърлете в купа. Добавете лука към горещите моркови.
Добавете зехтина, оцета, солта и черния пипер на вкус. Смесете всичко.
След около 30 минути, когато салатата се охлади достатъчно, разбъркайте я и я приберете в хладилника.
След 1-2 часа извадете морковената салата от хладилника и разбъркайте отново.
Можете да добавите още сол и черен пипер на вкус.
Тази немска морковена салата е вкусно допълнение към всяко ястие.
Коментари