Начин на приготвяне
Студеното масло нарязваме на кубчета, добавяме останалите продукти и замесваме пясъчно тесто като за тарт.
Покриваме го с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 1 час. Тестото разточваме и поставяме във формата, надупчваме с вилица. Можем да ползваме специална форма за тарт или друга по избор.
Поставяме върху тестото хартия за печене и върху нея зърна от боб, за да не втасва при печенето. Печем на 200 градуса.
Печем с боба около 10 минути, след това го премахваме и печем до готовност.
Яйцата и захарта разбиваме до разтваряне на захарта. Смесваме с лимоновия сок, ванилията и солта.
Слагаме на слаб огън, бъркаме непрекъснато до-сгъстяване около 13-15 минути. Отнемаме от котлона и добавяме маслото. Оставяме да се охлади.
Добавяме крема към тестото и оставяме нашия сладкиш в хладилника да се стегне. Пожелание може да украсите с плодчета или друга украса.
Сладкиш за дамско парти - много вкусен и ефектен десерт. Подходящ е за всякакви специални поводи.