Стекове от целина с чесън и ядки

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Помощник Готвач
117
662
511
193
1
01/03/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо304
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате, обелвате главите целина и ги нарязвате на филийки с дебелина ок. 1 см.

В тава слагате хартия за печене и я намазнявате и редите резените целина.

Посолявате, поръсвате с олио или зехтин и слагате да се пече на 200 градуса.

През това време обелвате и нарязвате на не много ситно скилидките чесън.

Обръщате стековете целина от другата страна и печете до полуомеквате.

Когато са полуготови, нареждате върху всеки стек от целина по няколко парченца чесън, поръсвате с едро смляни орехи или пекан и ситно нарязан магданоз и допичате до златисто зеленчуците на фурна.

Накрая поливате леко всеки стек от целина със сок от мандарина.

Да ви е вкусно с тези стекове от целина с чесън и ядки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар