Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Стекове от калмари

Стекове от калмари

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Стекове от калмари
Снимка: Ники
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Сервираме стекове от калмари с любимата саладка и чаша вино - уникално гастрономическо изживяване"

Необходими Продукти

  • стекове от калмари - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • лимони - 1/2
  • сусам
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и чесъна почистваме и нарязваме на ситно.

Добавяме ги в дълбока купа заедно с останалите подправки и разбъркваме добре.

Размразените стекове потапяме в маринатата и ги оставяме за няколко часа на хладно, като няколко пъти ги обръщаме.

След това печем калмарите в нагорещена скара по минута и половина от всяка страна.

Сервираме стекове от калмари с любимата саладка и чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: