Начин на приготвяне
Нарежете картофите на уеджиси, без да ги белите. Поставете ги върху лист хартия в плоска тавичка за печене. Овукесете със сол и черен пипер.
Разпръснете цели стръкчета мащерка и листа розмарин в тавата. Смачкайте скилидките чесън и поставете цели при картофите. Полейте обилно със зехтин и изпечете на 200 С за 30-40 минути.
Нарежете лука на тънки слaйсове. Осолете телешкото бонфиле и овкусете с черен пипер. Запечатайте месото в силно загрят тиган от всички страни, докато придобие загар.
Прехвърлете лука да се задушава при телешкото. Пуснете бучка масло в тигана. Извадете бонфилето от съда и добавете сока от лимон и меда.
Оставете лука да се карамелизира. Оставете телешкото да почине за 5 минути, след което го нарежете по диагонал на слайсове.
Сервирайте парчетата бонфиле върху канапе от печените билкови картофи. Гарнирайте с карамелизирания лук и поръсете свежи листа рукола.