Начин на приготвяне
Измивате, обелвате главите целина и ги нарязвате на филийки с дебелина ок. 1 см.
В тава слагате хартия за печене и я намазнявате и редите резените целина.
Посолявате, поръсвате с олио или зехтин и слагате да се пече на 200 градуса.
През това време обелвате и нарязвате на не много ситно скилидките чесън.
Обръщате стековете целина от другата страна и печете до полуомеквате.
Когато са полуготови, нареждате върху всеки стек от целина по няколко парченца чесън, поръсвате с едро смляни орехи или пекан и ситно нарязан магданоз и допичате до златисто зеленчуците на фурна.
Накрая поливате леко всеки стек от целина със сок от мандарина.
Да ви е вкусно с тези стекове от целина с чесън и ядки.