Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Стекове от целина с чесън и ядки

Стекове от целина с чесън и ядки

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Стекове от целина с чесън и ядки
Снимка: TanyaGyurova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • целина - 2 бр. глава в зависимост от големината
  • чесън - 4 скилидки
  • орехи - ок.1 шепа или пекан едро смляни
  • магданоз - 1 шепа ситно нарязан
  • сол
  • олио
  • зехтин
  • сок от мандарина - от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате, обелвате главите целина и ги нарязвате на филийки с дебелина ок. 1 см.

В тава слагате хартия за печене и я намазнявате и редите резените целина.

Посолявате, поръсвате с олио или зехтин и слагате да се пече на 200 градуса.

През това време обелвате и нарязвате на не много ситно скилидките чесън.

Обръщате стековете целина от другата страна и печете до полуомеквате.

Когато са полуготови, нареждате върху всеки стек от целина по няколко парченца чесън, поръсвате с едро смляни орехи или пекан и ситно нарязан магданоз и допичате до златисто зеленчуците на фурна.

Накрая поливате леко всеки стек от целина със сок от мандарина.

Да ви е вкусно с тези стекове от целина с чесън и ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: