Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се измиват и почистват и се режат на колелца.
Патладжанът се поръсва със сол и се изчаква да изтече малко вода от него, за да излезе горчивината от него.
В тавичка започват да се подреждат: патладжан, домат, зелени чушки, червен лук, тиквички, червени чушки. Така се редуват, докато се напълни тавичката.
Нареждат се плътно без разстояние.
Отгоре рататуят се поръсват с малко сол, черен пипер, риган, унисос и зехтин. Добавя се 1 чаша вода.
Зеленчуците на фурна се пекат на предварително загрята фурна на 180°C около час.
По желание се поръсва с копър или чесън.
Постни редени зеленчуци на фурна е подходящо ястие както за гарнитура, така и за основно.
Коментари
Подходящо ястие за лятото.