Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват и се измиват. Картофите се нарязват на филии, лукът - на полумесеци, тиквичките - на колелца, а доматите - по избор.
В подходяща тава се нареждат зеленчуците, като се започне от картофите. Следват лук, тиквички и домати.
По един пласт се прави от всеки вид, като всеки слой се посолява и се овкусява с черен пипер поотделно.
Налива се водата.
В отделна купа се смесват яйцето, майонезата и сметаната. С тази смес се заливат зеленчуците.
Ястието се пече в загрята фурна на 190 градуса за около 1 час, след което се поръсва с настърган кашкавал и ронена чубрица.
Запеканката се връща във фурната до хубав загар на кашкавала.
Редените зеленчуци с кашкавалена заливка са готови.