Редени зеленчуци

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304921516721
Редени зеленчуци1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"По някаква неизвестна на нас причина, когато наредиш зеленчуците с много вкус и любов, ястието става двойно по-вкусно. Ако не вярвате, опитайте!"

Необходими Продукти

  • патладжан - 400 г
  • тиквички - 400 г
  • домати - 4 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън скилидка - 3 бр.
  • пикантина - 1 ч.л.
  • червен пипер - по желание лют
  • сок от лимон - 1/2 бр
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин
  • копър - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на колелца патладжаните, дебели около 2 см, и ги поръсваме със сол и оставяме 20 мин а престоят.

След това ги измиваме и подсушаваме и слагаме в малко зехтин да се изпържат леко от двете страни.

И тиквичките по същият начин нарязваме на кръгчета с дебелина 2 см, подсушаваме и пържим.

Чушката, доматa и лука също нарязваме на колелца.

В тава първо редим тиквички, чушка, патладжан, домати, като започнем от единият край и леко ги наклоним - нито да са прави, нито легнали, и така, докато свършат.

Отгоре слагаме лукa и чесънa. Прибавяме 4 с.л зехтин.

Слагаме в предварително загряна фурна на 200 градуса покрито с фолио за 15 мин.

След това го махаме и прибавяме лимоновия сок, пикантината, черният пипер и лют пипер по желание.

Връщаме отново в фурната за 20 мин.

Изваждате и по желание маже да се поръси с малко копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: