Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме на колелца патладжаните, дебели около 2 см, и ги поръсваме със сол и оставяме 20 мин а престоят.
След това ги измиваме и подсушаваме и слагаме в малко зехтин да се изпържат леко от двете страни.
И тиквичките по същият начин нарязваме на кръгчета с дебелина 2 см, подсушаваме и пържим.
Чушката, доматa и лука също нарязваме на колелца.
В тава първо редим тиквички, чушка, патладжан, домати, като започнем от единият край и леко ги наклоним - нито да са прави, нито легнали, и така, докато свършат.
Отгоре слагаме лукa и чесънa. Прибавяме 4 с.л зехтин.
Слагаме в предварително загряна фурна на 200 градуса покрито с фолио за 15 мин.
След това го махаме и прибавяме лимоновия сок, пикантината, черният пипер и лют пипер по желание.
Връщаме отново в фурната за 20 мин.
Изваждате и по желание маже да се поръси с малко копър.