Начин на приготвяне
В купа пресяваме 350 г брашно. Добавяме щипка сол и 150 г краве масло на стайна температура. Разбъркваме хубаво, притриваме с пръсти, докато стане на трохи.
Добавяме 1/4 ч.л. бакпулвер, 1 с.л. прясно мляко, 1 жълтък и 100 г заквасена сметана.
Замесваме тесто. Правим на топка, увиваме в стреч фолио и оставяме в хладилника за 20 минути.
През това време приготвяме пълнежа за вкусните бисквитки.
В блендер смиламе 150 г бадеми. Изсипваме ги в купа, добавяме 3 с.л. захар, 20 г меко краве масло и 2 с.л. сладко от смокини.
Разбъркваме хубаво и връщаме обратно в блендера. Смиламе. Получаваме еднородна смес от която правим 13 топчета. Редим ги в чиния.
Тестото разделяме на 3 равни части. Всяка част разточваме и с ринг изрязваме кръгове. За всяко цвете са ни необходими по два кръга.
Взимаме едно топче (от сместа), притискаме на дланите, за да стане кръгло и го поставяме върху едно кръгче от тестото. Взимаме друго и го поставяме отгоре.
С пинсета прищипваме, така че да се образуват очертания на цветето. Долния край събираме и поставяме по един бадем. Редим в тава с хартия за печене и печем на 180 градуса за 25 минути.
Докато са топли, поливаме бисквитките Калия с бадеми и сладко от смокини със сироп, приготвен от необходимите за него продукти.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа