Начин на приготвяне
Тези сладки банички, наречени Мигелитос, са традиционни за испанската провинция Албасете.
Това, което ги отличава от обикновени бутерки с крем, е дъхът на канела, мед и цитруси.
Приготвят се много лесно в няколко стъпки:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Изтънете бутер тестото с точилка и изрежете квадратчета с 5 см. страни. Подредете в тава върху пласт хартия за печене и изпечете за 15 минути.
За крема, загрейте млякото със захарта, канелата и цитрусовите корички. Разбийте яйцата и жълтъците и при тях разбъркайте добре брашното, така че да няма бучки.
Отстранете пръчката канела и налейте яйцата с брашното при горещото мляко на тънка струйка.
Разбивайте с телена бъркалка и варете кремчето около 10 минути на умерен огън или докато се сгъсти.
След като е готово оставете да изстине, покрито с пласт прозрачно домакинско фолио, прилепнало за него.
Срежете надлъжно през средата изпечените квадратчета и във вътрешността напълнете с крем и пак захлупете с капачето. Намажете отгоре с малко мед (ако е твърд го разредете с няколко капки вода).
Поръсете бутер баничките с пудра захар, примесена с малко канела на прах, и поднесете.
Сладките бутер банички Мигелитос са чудни!