Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Сладки бутер банички Мигелитос

Сладки бутер банички Мигелитос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сладки бутер банички Мигелитос5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Сладки бутер банички Мигелитос - колко е очарователно името им, толкова са вкусни и самите те"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 350 г
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - 2 щипки
  • Крем Пастелера за Мигелитос
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 90 г
  • канела - 1 пръчка
  • лимонова кора - 1 ч.л. фино настъргана
  • портокалова кора - 1 ч.л. фино настъргана
  • брашно - 50 г
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези сладки банички, наречени Мигелитос, са традиционни за испанската провинция Албасете.

Това, което ги отличава от обикновени бутерки с крем, е дъхът на канела, мед и цитруси.

Приготвят се много лесно в няколко стъпки:

Загрейте фурната до 200 градуса.

Изтънете бутер тестото с точилка и изрежете квадратчета с 5 см. страни. Подредете в тава върху пласт хартия за печене и изпечете за 15 минути.

За крема, загрейте млякото със захарта, канелата и цитрусовите корички. Разбийте яйцата и жълтъците и при тях разбъркайте добре брашното, така че да няма бучки.

Отстранете пръчката канела и налейте яйцата с брашното при горещото мляко на тънка струйка.

Разбивайте с телена бъркалка и варете кремчето около 10 минути на умерен огън или докато се сгъсти.

След като е готово оставете да изстине, покрито с пласт прозрачно домакинско фолио, прилепнало за него.

Срежете надлъжно през средата изпечените квадратчета и във вътрешността напълнете с крем и пак захлупете с капачето. Намажете отгоре с малко мед (ако е твърд го разредете с няколко капки вода).

Поръсете бутер баничките с пудра захар, примесена с малко канела на прах, и поднесете.

Сладките бутер банички Мигелитос са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: