Начин на приготвяне
Изкарваме яйцата на стайна температура. Отделяме жълтъците от белтъците. Ще използваме само жълтъците.
Разстиламе бутертесто върху набрашнен плот и го разточваме на тънко по оригинална рецепта.
От него се изрязват квадрати със страни около 4 на 4 см. Аз го изрязах с нож по дължина и ширина, като първо си измерих по ширина и височина по 4 см. и отбелязах с леки резки.
Не е нужен шаблон, за да може да използваме цялото тесто без да остават изрезки. Изрязах с къдраво ножче квадратите.
Слагаме хартия за печене в тавите на фурната и се поставят на малко разстояние един от друг квадратите. Бухват малко при печенето. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност за около 15 минути. Оставяме да се охладят.
Сипваме млякото в тенджерка, заедно със захарта. Захарта трябва да се разтвори.
Разбъркваме. Жълтъците и нишестето се разбъркват с малко студена вода в купа. Към тях се налива част от топлото мляко.
Сипват се при останалото мляко и се готви на умерен огън докато се сгъсти. Разбъркваме непрекъснато. След като кремът е готов го махаме от котлона.
Добавят се пръчката канела и ванилия за аромат. Настъргваме кора на лимон и я добавяме и нея. Разбъркваме добре. Оставяме да се охлади. Разбъркваме често. След като са се охладили бутерките ги режем през средата с подходящ нож. Става лесно, защото при печенето стават по-рехави в средата.
С лъжица нанасяме от крема върху долната част /тази, която е била върху хартията за печене/ и похлупваме с горната.
Редим Мигелитосите в плато. Най–накрая поръсваме с пудра захар. Става чудно десертче, рецептата е от Бон Апети. Хапваме с кафе.
Да ви е сладко!
Коментари