Пудинг от плодове

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пудинг от плодове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • плодове - 1 1/4 кг ябълки, круши или дюли
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 1 кг от плодовете и ги пасирайте без водата от варенето. Запържете брашното в маслото до златисто. Залейте го с млякото, в което предварително е разтопена половината захар.

Бъркайте на огъня до сгъстяване. Свалете от огъня и към охладения крем прибавяйте един по един жълтъците, ванилията и плодовата каша. Сместа се бие непрекъснато.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се прибавят към общата смес. Всичко леко се разбърква. Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма на 2-3 пласта, като между тях се подреждат плътни тънко нарязани филии плодове.

Пудингът се пече в гореща фурна или се вари на водна баня. Сервира се изстинал, поръсен с пудрата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

кео
кео
вкусно изглежда
29.10.2013 22:21