Начин на приготвяне
Сварете 1 кг от плодовете и ги пасирайте без водата от варенето. Запържете брашното в маслото до златисто. Залейте го с млякото, в което предварително е разтопена половината захар.
Бъркайте на огъня до сгъстяване. Свалете от огъня и към охладения крем прибавяйте един по един жълтъците, ванилията и плодовата каша. Сместа се бие непрекъснато.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се прибавят към общата смес. Всичко леко се разбърква. Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма на 2-3 пласта, като между тях се подреждат плътни тънко нарязани филии плодове.
Пудингът се пече в гореща фурна или се вари на водна баня. Сервира се изстинал, поръсен с пудрата захар.
Коментари