Начин на приготвяне
За този портокалов сладкиш разделете жълтъци от белтъци. Към жълтъците добавете захарта и разбийте до гладкост.
Белтъците разбийте с щипка сол до побеляване. На порции добавете смлените бадеми към жълтъците и излейте сока на единия портокал.
Прибавете разбитите белтъци.
Подмажете форма 24 см с краве масло. Изсипете сместа и подравнете.
Изпечете сладкиша за 30-35 мин в предварително загрята на 170°C фурна.
Готовият диетичен сладкиш извадете от тавата, след като се е охладил напълно.
Нарежете на ивички кората на втория портокал.
В тенджерка сложете 100°C захар и 1 с.л. вода.
Поставете на котлона и когато захарта се разтопи, сложете портокаловите корички.
Варете на слаб огън, докато се изпари водата и коричките се озахарят.
Украсете портокаловия безглутенов сладкиш.