Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сицилиански сладкиш с бадеми и сметана

Сицилиански сладкиш с бадеми и сметана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сицилиански сладкиш с бадеми и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • сметана - 1 и ½ ч.ч.
  • бадеми - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • яйца - 12 бр.
  • масло - 250 г
  • сол - 2 щипки
  • брашно - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се натрошават. Сто и петдесет грама от маслото се смесват със 100 грама от захарта, 2 яйца, брашното, половин чаша сметана, солта и се замесва тесто.

Разделя се на две неравни части. По-голямата се разточва и се слага в намазана с мазнина тава. От по-малката се прави дълга лента, която се слага по ръба на тестото в тавата. Пече се 30 минути на 220 градуса.

Останалото масло се разбива до бяло. Четири жълтъка се смесват с останалата захар, добавя се настърганата лимонова кора, разбитото масло, натрошените бадеми, останалата сметана и всичко се разбърква не по-малко от десет минути.

Добавят се 10 разбити на сняг белтъка. Тази смес се слага върху изпечения блат и се връща във фурната за още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: