Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците. Към последните добавете захарта и разбийте с миксер на гладък крем.
Белтъците разбийте за кратко с щипка сол.
В тенджерка сложете кравето масло, добавете начупения шоколад и разтопете на водна баня.
Към разбитите жълтъци прибавете смлените бадеми и кокосовите стърготини. Ароматизирайте с настъргана портокалова кора.
Внимателно излейте на струйка охладения, но все още течен шоколад с маслото.
Хомогенизирайте сместа и на 2-3 пъти прибавете разбитите белтъци.
Изсипете сместа във форма 24 см, застлана с хартия за печене.
Изпечете шоколадовия сладкиш на 170°C в предварително загрята фурна за около 35-40 мин.
Ароматен и много вкусен безглутенов шоколадов сладкиш с бадеми и кокос!