Доматена запеканка с яйца и сирене

Доматена запеканка с яйца и сирене

14/03/2021
"Ако ви се хапва нещо без месо, доматената запеканка с яйца и сирене е чудесен избор да разнообразите днешното си меню"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 524
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата60
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматена запеканка с яйца и сирене - разкошно ястие без месо. Със същите продукти могат да се направят и вегетариански гювечета.

1. Обелете патладжана, нарежете на кубчета 3/3 см. Осолете обилно и оставете в купа 30 мин.

2. Кипнете вода. Боднете доматите с нож, пуснете ги в кипящата вода. Поширайте, докато се спука кожата. Прехвърлете ги в купа със студена вода. Обелете ги. Пасирайте 300 г от тях. Останалите нарежете на шайби 1 см.

4. Нарежете лука, чили чушлетата, чесъна и морковите.

3. Изплакнете обилно патладжана. Преместете го в тава с диаметър 42+см, нарежете магданоза на ситно и го добавете при патладжана в тавата. Добавете сол, черен, червен пипер и олио. Печете 25 мин на 180 градуса. Разбърквайте. Така зеленчуковата запеканка е още по-вкусна.

4. Докато печете патладжана, в тиган запържете чили чушлетата. Добавете лука и морковите. Запържете до златно. Намалете огъня и добавете чесъна, чубрицата и смлените домати. Задушете без капак ~ 10 мин.

5. Изсипете тигана в тавата при патладжана. Смесете ги. Опитайте за сол. Изравнете и наредете отгоре доматите на шайби, моцарелата на шайби и бялото сирене на кубчета 1/1 см. Чукнете яйцата отгоре. Печете до готовност на запеканката на 180 градуса.

Сервирайте със салата по избор.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кристиан Александров
Изглежда много вкусно!Още днес ще я сготвя.
0
0