Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Лек безглутенов сладкиш с плодове

Лек безглутенов сладкиш с плодове

Лек безглутенов сладкиш с плодове
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
14/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"След този лек плодов сладкиш без глутен със сигурност ще преосмислите здравословната кухня в една нова положителна насока"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.жълти
  • банани - 2 бр.
  • йогурт - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • нишесте - 100 г от тапиока
  • яйце - 1 бр.
  • сироп от агаве - 1 с.л.
  • червени боровинки - 2 с.л. сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцето. Добавяме сиропа от агаве, олиото, йогурта, бакпулвера, нишесте от тапиока и ваниловата захар.

Намачкваме банана и го прибавяме в сместа.

Накрая обелваме ябълките, нарязваме ги на дребно и ги сипваме при останалите продукти.

Разбъркваме и изсипваме в правоъгълна малка форма за печене, в която предварително поставяме парче хартия за печене, което да покрива и стените на формата.

Отгоре разпределяме червените боровинки.

Печем нашия плодов сладкиш на 180 градуса 25 минути.

Оставяме го да се стегне за една нощ.

Нарязваме лекия безглутенов сладкиш с плодове на парчета и сервираме.

Към него може да се сервира и топка веган сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: