Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Бюрек от зелени чушки с вкусна панировка

Бюрек от зелени чушки с вкусна панировка

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Бюрек от зелени чушки с вкусна панировка
Снимка: Vesela SH
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Понякога човек иска да разнообрази за малко месните продукти - панираните чушки бюрек са един чудесен вариант за лека, но същевременно вкусна идея за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • зелени чушки - 10 бр.
  • сирене - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - около ½ ч.ч. за паниране
  • олио - около ½ ч.ч. за пържене
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете чушките от дръжките и семките, опечете и ги обелете.

В купа разбийте 1 яйце и натрошете сиренето, добавете щипка черен пипер и ½ връзка магданоз и 2 стръка копър нарязани на ситно.

Ако сместа от сиренето е много суха, добавете още едно яйце, зависи какво сирене ще използвате - някои сирена, като се разбъркат с яйцето, се разводняват, преценете сами, сместа трябва да е по-гъста, за да не изтече при пърженето, но не и много суха.

Напълнете чушките със сместа от сиренето и магданоза.

В плоска чиния сипете брашно, в друга по дълбока чиния, разбийте с вилица 1 яйце, добавете щипка сол.

Потопете напълнената чушка, първо, в брашно, после потопете в яйцето, после отново в брашно, сложете я в чиния, по същият начин направете и останалите чушки.

Така приготвените чушки оставете за 10 мин да изсъхне панировката.

През това време разбийте още 1 яйце, добавете щипка сол и останалата ½ магданоз, нарязан на ситно.

Загрейте олиото на средна температура, потопете една по една чушките в сместа от яйцето с магданоза и веднага сложете в мазнината.

Пържете чушките от двете страни до златист цвят.

Извадете изпържените чушки бюрек върху кухненска хартия.

Сервирайте чушки бюрек с вкусна панировка с млечно- чеснов сос или свежа салата, каквато обичате.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: