Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180°C. Сложете в тенджера прясното мляко, захарта, маслото и какаото.
Сместа трябва да поври около 10 минути, докато стане хомогенна и леко се сгъсти. Отсипете 1 ч.ч. от шоколадовата смес, а останалата охладете напълно.
Добавете в нея трите яйца, брашното и бакпулвера и разбъркайте добре с миксер. Изсипете сместа във форма за печене, отдолу покрита с хартия за печене, и изпечете блата на 180°C за около 30-35 минути.
Проверете го с клечка. Охладете шоколадовия блат за торта добре и го разрежете по средата хоризонтално на два отделни блата.
Пригответе крема за торта, като смесите всички продукти за него. Отделно си пригответе нарязани на кръгчета банани.
Поставете единия блат в чиния и го намажете с половината от шоколадовата смес.
Отгоре подредете кръгчета банани и покрийте с половината крем.
Повторете отново с блат, шоколадовата смес и завършете с крем. Измажете и отстрани.
Дори и да се смесят шоколад и крем, не се тревожете. Това придава по-небрежен домашен и натурален вид на шоколадовата торта.
Украсете по желание банановата торта.
Охладете какаовата торта с банани и заквасена сметана добре за няколко часа преди консумация.