Начин на приготвяне
Приготвяте соса Бешамел, като стопляте прясното мляко.
В отделен съд загрявате маслото и при непрекъснато бъркане добавяте брашното, прясното мляко и подправките. Готвите до желаната консистенция.
В тава, намазана с масло, поставете от соса Бешамел и 3 кори за лазаня, отново слагате от Бешамела и половината синьо сирене и поръсвате с пармезан, отново 3 кори за лазаня, сос Бешамел и останалата Горгонзола с малко пармезан.
Завършвате апетитната лазаня с 3 кори лазаня и останалия сос Бешамел и поръсвате с пармезан.
Поставяте лазанята с алуминиево фолио за 20 мин. След това поставяте моцарелата и допичате за още 15 мин лазаня Формаджи.