Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня Формаджи

Лазаня Формаджи

Люсиен ИвановЛюсиен Иванов
Новак
2111757
Лазаня Формаджи
Снимка: Люсиен Иванов
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Превърнете кухнята си в италиански ресторант с тази толкова любима на всички лазаня Формаджи"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 150 г
  • горгонзола - 100 г
  • пармезан - 100 г
  • моцарела - 125 г една топка
  • риган
  • За соса Бешамел
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 50 г
  • масло - 80 г
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте соса Бешамел, като стопляте прясното мляко.

В отделен съд загрявате маслото и при непрекъснато бъркане добавяте брашното, прясното мляко и подправките. Готвите до желаната консистенция.

В тава, намазана с масло, поставете от соса Бешамел и 3 кори за лазаня, отново слагате от Бешамела и половината синьо сирене и поръсвате с пармезан, отново 3 кори за лазаня, сос Бешамел и останалата Горгонзола с малко пармезан.

Завършвате апетитната лазаня с 3 кори лазаня и останалия сос Бешамел и поръсвате с пармезан.

Поставяте лазанята с алуминиево фолио за 20 мин. След това поставяте моцарелата и допичате за още 15 мин лазаня Формаджи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: