Начин на приготвяне
Приготвяте доматения сос в тенджера с малко зехтин, добавяте чесъна и доматите на кубчета, овкусявате със сол, черен пипер, риган и пресен босилек. Готвите до готовност!
Приготвяте соса Бешамел, като стоплите млякото, в отделен съд през това време разтопявате маслото и добавяте брашното при непрекъснато бъркане, добавяте топлото прясно мляко и овкусявате със сол, черен пипер, индийско орехче и риган. Готвите до желаната консистенция.
В тава намазана с масло поставете част от доматения сос и отгоре 3 кори за лазаня, отгоре отново поставете доматен сос и част от Бешамела, гъбите, половината синьо сирене, част от пармезана и отново поставяте 3 кори и повтаряте.
Накрая завършвате с доматен сос и останалия сос Бешамел, поръсвате с останалия пармезан и риган.
Поставяте лазанята за 20 минути с алуминиево фолио във фурната.
След това махате фолиото и слагате нарязана моцарелата и допичате за още 15 минути!
Лазанята формаджи с доматен сос и сос бешамел е готова.