Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно лука и го задушете в зехтина и маслото за 10 минути.
Сипете сметаната, настърганите сирена плюс натрошено козе и синьо сирене и пармезан на прах. Бъркайте, докато всички те се разтопят и слеят в едно.
Подправете с черен пипер, индийско орехче и сол и оставете соса за пастата да си къкри на слаб огън, докато го разбърквате от време на време, за да не загаря по дъното.
Сварете пастата в подсолена вода според указанията на пакета за готовност ал денте.
Когато е готова, я прехвърлете при соса от сирена, вдигнете малко силата на огъня и с леки подмятания на тигана напред и нагоре смесете добре всички съставки.
Разпределете готовите талиатели на порции в дълбоки чинии и поръсете с пармезан на прах преди да поднесете.
Страхотно вкусни талиатели формаджи с лесен за изпълнение сос от сирена.
Добър апетит!