Начин на приготвяне
Тази рецепта е от книгата на Лорейн Уолъс Mr. Sunday's Soups i e една от любимите ни супи. Много е вкусна тази супа топчета с тортелини. Мисля, че това беше първата рецепта от книгата, която опитах, и постигна огромен успех.
Можете да ползвате и други зеленчуци и билки, които имате. Например да добавите спанак и босилек. Всичко, което имате подръка в неделния ден.
За топчетата:
В средна по размер купа комбинирайте каймата, пармезана, магданоза, 1/2 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, 1/4 чаша лук, яйце и чесън. Смесете, за да се комбинират.
Оформете на малки топчета. Поставете голяма тенджера за супа върху котлона на средна температура. Добавете зехтин, морковите и задушете до омекване. Добавете чесън, като разбърквате непрекъснато 1 минута. Добавете пилешки бульон и вода в тенджерата. Коригирайте подправките по ваш вкус. Оставете да заври.
Намалете на бавен огън и добавете топчетата към бульона. Оставете да се готви супата топчета 15 минути. Добавете тортелините към бульона.
Гответе 3 - 5 минути. Добавете лимонов сок и оставете да къкри, докато тортелините омекнат, още около 4-5 минути. Извадете тенджерата от огъня, разбъркайте с нарязаният магданоз. Коригирайте подправките според вашите предпочитания.
Сервирайте в купички, покрити с настърган пармезан. Насладете се!
Можете да направите кюфтетата в тази супа топчета с тортелини по-големи или малки. Правя ги с помощта на моята лъжичка и просто ги пускам веднага в супата с паста.
Ако използвате пилешки бульон с ниско съдържание на натрий за тази супа топчета с тортелини, ще имате малко повече гъвкавост при подправянето.