Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Безглутенови бананови палачинки

Безглутенови бананови палачинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Безглутенови бананови палачинки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Нямат равни тези кето бананови палачинки - толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 190 грама (или сурови белени бадеми)
  • бадемово мляко - 2 - 3 с.л.
  • банани - 2 броя
  • яйца - 2 големи
  • гхи - за намазване
  • захар - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • олио - за намазняване на тигана
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лично аз приготвям бадемовото брашно за тези вкусни палачинки сама, като за целта запичам и охлаждам половината количество от бадемите, след което ги смилам до фино брашно. Така ви гарантирам, че палачинките ще станат много по-вкусни.

Обелете бананите и ги претеглете - трябва да са 200 грама.

Намачкайте добре до получаване на гладко пюре, след което добавете към тях разбитите яйца с щипка сол и захар. Прибавете и бадемовото брашно, както и малко малко мляко.

Разбъркайте до гладка палачинкова смес. Оставете я да престои 5-10 минути, защото така ще се сгъсти още повече.

Загрейте си тиган с незалепващо дъно и го намажете с олио. Хубаво е котлонът да е умерен - от 9 степени, включете на 4-та или 5-та.

С помощта на малък черпак гребвайте от сместа и разливайте в тигана във форма на кръг. Дооформете с черпака, като леко притискате. Направете малки палачинки, за да ги обръщате по-лесно.

Обърнете американската палачинка да се изпече и от другата страна, след което извадете в чиния и намажете с маслото гхи. Процедирайте така до изчерпване на количествата.

Сервирайте Кето банановите палачинки със сладко по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Petya Zlatanova
Petya Zlatanova
Извинете, откъде купувате кето банани?
02.06.2021 14:41