Начин на приготвяне
Измийте, почистете и нарежете 1/3 от ягодите. Сложете в купа или касерола. Добавете към тях водата и кафявата захар.
Другата част от ягодите разполовете и заделете в отделна купа.
Котлонът трбява да е на ниска температура. Разбъркайте, докато ягодите се сварят, а захарта се разтопи и усвои. Щом е готово, махнете и прецедете ягодовия сироп.
Другите ягоди може да ползвате за ягодов сладкиш, крем или друг десерт.
Пригответе висока кана. Изсипете виното, след това и ликьора от ягоди, сиропа, сок от един лайма и резени от втория, розите, бърз и маточина. Разбъркайте с дълга лъжица за коктейли.
Приберете сангрията да се охлади в хладилник за няколко часа.
Преди сервиране може да добавите листа мента и лед към вашия ягодов коктейл.
Червената ягодова сангрия за всеки повод е готова и неустоима!