Начин на приготвяне
Оризът се почиства, измива и се оставя накиснат във вода поне за 2-3 часа.
В дълбок съд се слагат да се варят двата вида месо, като периодично се отпенват. След като станат готови, се изваждат от тенджерата и се оставят в студена вода за около 1-2 минути.
През това време бульонът, в който са врели, се прецежда с цедка и се пресипва в друга тенджера. Оставя се да се затопли отново.
Морковите се обелват, нарязват на ситно и се слагат да врят в бульона. Оставят се да къкрят, докато поомекнат, и след това се добавят и предварително почистените и нарязани на дребни кубчета картофи.
Тиквичката трябва да се нареже също на малки кубчета, но е желателно да се премахнат семките, преди да се сложи при останалите продукти.
Идва ред на ориза, който се прецежда от водата, в която е киснал, и след това се прибавя към супата.
Пилешкото и заешкото се накъсват на дребни парченца или се нарязват и се слагат заедно с ориза. Ако бульонът не е достатъчен, се добавя още вода.
Имайте предвид, че оризът утроява обема си при термична обработка, така че е хубаво да се добави поне още една чаена чаша с вода към супата.
Захлупва се с капак и се оставя на ниска степен, докато оризът стане готов. Хубаво е да се свари повече, защото супата е за деца. След като оризът е готов, се нарязва магданозът на много ситно и се прибавя, преди да се изключи котлонът.
След като магданозът къкри заедно с другите съставки за около 1-2 минути, супата се отстранява от котлона и едва тогава се добавя маслото.
Може да се сервира с обезмаслено сирене.