Gotvach.bg»Рецепти»Бебешки храни»Детска супа за всеки повод

Детска супа за всеки повод

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85458119
Детска супа за всеки повод
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусни и полезни супи за малки и големи"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • заешки бутчета - 1 бр.
  • обезсолено масло - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • морков - 3 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства, измива и се оставя накиснат във вода поне за 2-3 часа.

В дълбок съд се слагат да се варят двата вида месо, като периодично се отпенват. След като станат готови, се изваждат от тенджерата и се оставят в студена вода за около 1-2 минути.

През това време бульонът, в който са врели, се прецежда с цедка и се пресипва в друга тенджера. Оставя се да се затопли отново.

Морковите се обелват, нарязват на ситно и се слагат да врят в бульона. Оставят се да къкрят, докато поомекнат, и след това се добавят и предварително почистените и нарязани на дребни кубчета картофи.

Тиквичката трябва да се нареже също на малки кубчета, но е желателно да се премахнат семките, преди да се сложи при останалите продукти.

Идва ред на ориза, който се прецежда от водата, в която е киснал, и след това се прибавя към супата.

Пилешкото и заешкото се накъсват на дребни парченца или се нарязват и се слагат заедно с ориза. Ако бульонът не е достатъчен, се добавя още вода.

Имайте предвид, че оризът утроява обема си при термична обработка, така че е хубаво да се добави поне още една чаена чаша с вода към супата.

Захлупва се с капак и се оставя на ниска степен, докато оризът стане готов. Хубаво е да се свари повече, защото супата е за деца. След като оризът е готов, се нарязва магданозът на много ситно и се прибавя, преди да се изключи котлонът.

След като магданозът къкри заедно с другите съставки за около 1-2 минути, супата се отстранява от котлона и едва тогава се добавя маслото.

Може да се сервира с обезмаслено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: