Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържено телешко месо с броколи

Пържено телешко месо с броколи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пържено телешко месо с броколи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 180 г
  • джинджифил - 1 с.л. пресен, настърган
  • броколи - 1 кг
  • бульон - 300 мл телешки
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 50 мл
  • нишесте - 1 с.л. пшенично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте броколите на розички и ги бланширайте във вряла подсолена вода. Телешкото месо се нарязва на тънки ивици и се запържва в силно сгорещеното олио за 2-3 минути.

Към месото се добавят ситно нарязаните лук и чесън, коренът от джинджифил, а по желание може да добавите червена чушка или морков. Зеленчуците се запържват на силен огън, след което се добавят бланшираните броколи.

Продуктите се заливат с телешкия бульон, добавя се соевият сос, подправя се със сол и черен пипер. Нишестето се размива в 1 с.л. хладка вода, след което се сипва при телешкото и броколите.

Ястието се задушава на тих огън до сгъстяване на соса и омекване на месото. Поднася се горещо с гарнитура задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: