Гювече с броколи и месо

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Гювече с броколи и месо1 / 2
24/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Разкошно гювече за ценители!"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • синьо сирене - 100 г
  • свинско месо - пушено свинско филе, по 2 - 3 резена в гювече
  • масло - 80 г
  • зехтин
  • сметана - 1 малка кофичка заквасена
  • бульон - 50 мл или вода
  • сол
  • черен пипер
  • магданоза - прясно скълцан
  • кашкавал - за запичането
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете почистеното броколи на малки розички - големите разрежете. Сипете ги в гювечета и полейте с малко зехтин, сол и черен пипер на вкус.

Отгоре подредете във всяко гювече равни части настъргано синьо сирене, резени свинско пушено филе, залейте с по малко от разбитата с бульона сметана, поръсете със скълцан магданоз и сложете по бучка масло.

Пъхнете гювечетата с капаците им да се пекат в загряна на 200 градуса фурна за 15 минути.

Свалете капаците, разпределете във всяко гювече кубчета кашкавал и доопечете за няколко минути, докато кашкавалът се разлее и добие хубав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Денни
Денни
Перфектно звучи, сега се пече.
04.04.2013 13:02