Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Желирано пилешко месо

Желирано пилешко месо

Vesela SHVesela SH
Чирак
51313126154
Желирано пилешко месо
Снимка: Vesela SH
1 / 3
27/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
215 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • вода - 1 и 1/2 л
  • пилешки бульон - 1/2 ч.ч /или 1 кубче/
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 с.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • желатин - 1 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото филе и го сварете с нарязан на ситно кромид лук, чесън, чушката, 1/2 морков, целината, сол, пилешкия бульон.

Нарежете другата половина от моркова на колелца, около 8-10 бр., и го добавете в бульона малко преди да е сварено пилешкото месо. Трябва да постои в бульона колкото да се овкуси и омекне, тъй като ще се използва за украсата.

През това време сварете яйцата, изчакайте да се охладят хубаво и тогава ги нарежете по дължина на четири.

След като пилешкото филе е сварено, го нарежете на парчета и овкусете с черен пипер и сол. Извадете кръгчетата от моркови в отделна чиния, прецедете бульона и отмерете от него 1 и 1/2 ч.ч.

Прехвърлете бульона в друга тенджера и го оставете на страна

На дъното на дълбока купа подредете първо сварените и нарязани на четвъртинки яйца, около тях сложете кръгчетата от моркови или направете украса каквато ви харесва.

След като вече сте украсили дъното, сложете 1/2 от пилешкото месо. Върху пилешкото месо сложете нарязани на кръгчета кисели краставички. След това сложете останалото пилешко месо.

По ваш вкус може да овкусите ястието и с други подправки, също така да подредите върху пилешкото месо пресен лук и магданоз, нарязани на дребно.

След всеки ред притискайте продуктите внимателно, за да се уплътнят. Разтворете в 25 мл студена вода 1 пакетче желатин.

Затоплете до горещо отмерения и прецеден бульон - 1 и 1/2 ч.ч. След като желатинът набъбне, го прибавете в горещия бульон.

Дръпнете бульона от огъня, изчакайте малко да се намали температурата и внимателно с черпак налейте върху пилешкото месо.

Налейте от бульона, колкото да покрие продуктите, не повече от 1/2 пръст над тях.

В случай че продуктите не са поели отмереното количество бульон, не го изсипвайте целия, защото ако бульонът е в повече, може да не се желира добре, останалото количество може да го замразите и използвате за нещо друго.

Покрийте с капак или със стреч фолио и оставете за едно денонощие в хладилника да се желира.

Извадете желираното месо от хладилника и изчакайте 5-10 мин. или потопете за кратко в съд с топла вода. С тънък нож внимателно отделете желираното пиле от съда.

Обърнете с помощта на равна чиния.

Сервирайте желираното пилешко месо студено, непосредствено преди ядене.

Да вие сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: