Начин на приготвяне
Смесете в купа зехтин, пушен червен пипер, смлян кориандър, смлян кимион, чесън на прах, сол на вкус, черен пипер, сок и кората от един лайм. Разбъркайте до получаване на гъста каша.
Поставете пилешките бутчета в съд, купа или голяма найлонова торбичка, изсипете маринатата отгоре и разбъркайте, за да се покрие равномерно всяко парче пилешко.
Сложете месото в хладилник за поне два часа.
Сложете маринованите бутчета в керамичния съд на уред за бавно готвене, похлупете, включете на първа степен за четири часа.
Ако нямате уред за бавно готвене, сложете месото в тавичка с малко вода и покрийте с алуминиево фолио. Гответе във фурната на 150 градуса за четири часа.
Извадете готовото пилешко, сложете го върху дъска за рязане и оставете да почине за пет минути, след което накъсайте с две вилици.
По желание: за допълнителен вкус можете да върнете дърпаното пиле в съда, в който се с готвило, за да се смеси със сока от готвенето.
Сервирайте с питки за хамбургер, арабски питки, или като самостоятелно основно ястие, ако желаете.
Дърпаното пилешко месо е готово.