Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета от кайма и боб

Кюфтета от кайма и боб

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Кюфтета от кайма и боб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 2 глави
  • кайма - 300 г смес
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 1 филия твърд
  • галета - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зрелият фасул се накисва за една нощ в студена вода. На следващия ден се залива със студена вода и се сварява до готовност. Отцежда се и се претрива през цедка, като целта е да се отстранят люспите му.

Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват си и още топли се намачкват с вилица. Смесват се с бобеното пюре, каймата, ситно нарязаните глави лук, предварително разбитите яйца и накиснатия, и отцеден хляб.

Сместа се подправя със сол и черен пипер и се разбърква добре до получаването на хомогенна смес. С навлажнени ръце се оформят средно големи кюфтенца, които се овалват в галета и се изпържват в силно сгорещеното олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна
Илияна
Лелеее... та това е голям удар за черен дроб и стомака
02.04.2014 22:28