Кюфтета с бял боб

Кюфтета с бял боб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Да знаете, че вкусните пържени кюфтенца са най-точната подправка за бял боб"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял сух
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • лук - 1 глава малка
  • домат - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • червен пипер
  • за кюфтенцата
  • кайма - 400 г
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва със студена вода за една нощ, на сутринта водата се изхвърля и наливаме нова вода.

Слага се на котлона да се вари, като се добавя ситно нарязан лук и морков на кубчета.

Към края на варенето се добавя настърган домат, червен пипер и подправки, оставя се да кипне и бобът е готов.

Каймата се омесва с чубрица, кимион, черен пипер и се оформят малки топчета.

Овалват се в брашно, но може и без него, и се пържат в загрято олио.

Сервираме порция в чиния, гарнирано с две кюфтенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: