Начин на приготвяне
Открийте вкуса на нещо различно – ароматни кюфтета от черен боб, хрупкави отвън и нежни отвътре, идеални за всеки, който търси здравословно удоволствие!
Отцедете консервата черен боб от течността. Поставете боба в кухненски робот или блендер, добавете овесените ядки, нарязаният лук, чесъна, доматената паста, и смелете.
Добавете подправките към сместа - червения пипер, лютия червен пипер, пушения пипер, смления кимион, сухия риган и сол по желание и разбийте отново до получаване на еднородна смес. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
Оформете сместа на топки с ръце намазани с олио. Получават се около 14-16 броя бобени кюфтенца.
Запечете на предварително загрята фурна за 15-20 минути. Сервирайте с доматена салца или гуакамоле.