Кюфтета от черен боб

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Кюфтета от черен боб
Снимка: Мина Димитрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Открийте вкуса на нещо различно – ароматни кюфтета от черен боб, хрупкави отвън и нежни отвътре, идеални за всеки, който търси здравословно удоволствие!"

Необходими Продукти

  • черен боб - 1 1/2 ч.ч. сварен
  • овесени ядки - 3/4 ч.ч. без глутен
  • лук - ½ ч.ч.
  • чесън - 3 ск.
  • доматена салца - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • пушен пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Открийте вкуса на нещо различно – ароматни кюфтета от черен боб, хрупкави отвън и нежни отвътре, идеални за всеки, който търси здравословно удоволствие!

Отцедете консервата черен боб от течността. Поставете боба в кухненски робот или блендер, добавете овесените ядки, нарязаният лук, чесъна, доматената паста, и смелете.

Добавете подправките към сместа - червения пипер, лютия червен пипер, пушения пипер, смления кимион, сухия риган и сол по желание и разбийте отново до получаване на еднородна смес. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.

Оформете сместа на топки с ръце намазани с олио. Получават се около 14-16 броя бобени кюфтенца.

Запечете на предварително загрята фурна за 15-20 минути. Сервирайте с доматена салца или гуакамоле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: