Начин на приготвяне
Много вкусни и бързи за приготвяне здравословни постни бисквитки!
Измерваме количеството на продуктите с помощта на чаена чаша с вместимост 250 мл вода.
В купа смесваме съставките за сухата смес: фини овесени ядки, кафява кристална захар, типово брашно, царевично брашно, сода за хляб, какао и ситно натрошени орехи. Разбъркваме, за да се смесят добре.
Отделно в тенджерка на котлона сипваме шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), вода и ванилия на прах. Разбъркваме често и щом заври, сваляме от котлона.
Заливаме сухата смес с горещата течност и разбъркваме с дървена бъркалка / голяма лъжица. Доомесваме гъстата смес с ръка, така че да получим меко тесто.
С точилка, намазана с малко шарлан, разточваме тестото на пласт с дебелина около 1 см (8-10 мм) и изрязваме с кръгла формичка – бисквити. Подреждаме ги на разстояние в тава, постлана с хартия за печене.
Печем на 180°C за около 15 минутки, като около 10-тата минута, ако са се препекли от долната страна, превключваме фурната да пече само отгоре.
Готови са овесените бисквити, щом отвътре са все още мекички, а отвън вече с хрупкава коричка. След като ги вадим от фурната и ги прибираме в кутия за сладки, за да не се втвърдят много. Щом изстинат, ще станат още по-хрупкави.
Лесни и икономични постни бисквити с овесени ядки – любими на малки и големи!
Чудно Вкусно!
Коментари