Попарена туршия

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Попарена туршия1 / 2
03/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • карфиол - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена + 1 зелена
  • кервиз - 1 връзка
  • за маринатата
  • вода - 500 мл
  • оцет - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • натриев глутамат - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените зеленчуци се нарязват, зелето и чушките на ивички, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета.

Към тях се добавя нарязаният кервиз и всичко се разбърква много добре.

Продуктите за маринатата се свесват, след което се кипват. Зеленчуците се заливат с горещата марината, захлупват се и се оставят да се задушат около 15 минути. Сместа се разпределя в буркани и се стерилизира за около 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мими
мими
за мен 2 чушки са малко, аз слагам на буркан по 2-3 само и предпочитам да е с аспирин
29.09.2014 19:16
az
az
Натриевият глутамат е вреден за хората!!!
29.11.2013 13:31
2
ЕМИ
ЕМИ
Каква е тази туршия с един брой чушка нещо не разбирам?
06.11.2013 11:37
1