Начин на приготвяне
Брашното се изсипва в дълбока купа.
Яйцата се разбиват с шейкър на пяна и се прибавят към брашното. Постепенно се прибавя половината от млякото при продължително бъркане с тел.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Прибавя се солта, олиото, маслото, захарта и ванилията. Разбърква се много добре.
Постепенно се прибавя останалата половина от прясното мляко при продължително бъркане.
Сместа се оставя да престои 1 час.
Загрява се тиганът за палачинки. След като се загрее, се намазва с масло. Маслото не се слага преди тиганът да е загрял, тъй като се променя вкусът на маслото.
С лъжица се изсипва от сместа в центъра на тигана, като сместа се разстила равномерно върху тигана.
Палачинките се пържат от двете страни.
Преди всяка палачинка тиганът се намазва с масло.
Лимецовите кралски ванилови палачинки са готови.