Начин на приготвяне
Перфектният крем без глутен и без яйчен белтък. Тази рецепта не само създава перфектния безглутенов десертен крем, но е толкова лесна за приготвяне!
Трудно е да се устои на гладката текстура на млечния крем. Гостите ви със сигурност ще бъдат впечатлени. Сервирайте този сладкарски крем като сос за торти, използвайте като пълнеж за торти и кексчета, като обикновен крем.
За този крем използвах оризово брашно и оризово мляко.
С този безглутенов крем с оризово мляко можете да напълните всички десерти, които искате, и бъдете сигурни, че ще харесат всички, дори и тези, които не са с непоносимост към лактоза!
Кремът е кадифен, оризовото брашно не оставя бучки, така че и по-малко опитните ще имат отлични резултати!
Изсипете млякото в тенджера с екстракта от ванилия или кората на половин лимон. Загрейте на слаб огън.
В купа разбийте жълтъците със захарта и сипете брашното, разбъркайте добре, за да избегнете образуването на бучки.
Изсипете малко горещо мляко в купата с яйчената смес и разбъркайте. Добавете останалото мляко (премахнете лимоновата кора, ако използвате) и разбъркайте бързо, изсипете всичко в тенджерата, поставете отново на котлона и оставете да се сгъсти, като разбърквате постоянно до сгъстяване на крема.
Гответе крема на слаб котлон както приготвяте яйчен крем.
Кремът е готов, като се сгъсти. Веднага разпределете в десертни чашки или директно напълнете вашите тарталети или леки пролетни торти.
Крема ще овлажни блатовете, без да ги сиропирате.
Насладете се!