Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за Торта»Безлутенов десертен крем

Безлутенов десертен крем

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Безлутенов десертен крем2 / 2
05/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Веднага решете за какъв десерт ще използвате този толкова вкусен безглутенов крем"

Необходими Продукти

  • оризово мляко - 500 мл (или комбинация оризово, кокосово, краве)
  • жълтък - 2 бр.
  • захар - 30 г
  • оризово брашно - 50 г
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт (или кора от половин лимон)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Перфектният крем без глутен и без яйчен белтък. Тази рецепта не само създава перфектния безглутенов десертен крем, но е толкова лесна за приготвяне!

Трудно е да се устои на гладката текстура на млечния крем. Гостите ви със сигурност ще бъдат впечатлени. Сервирайте този сладкарски крем като сос за торти, използвайте като пълнеж за торти и кексчета, като обикновен крем.

За този крем използвах оризово брашно и оризово мляко.

С този безглутенов крем с оризово мляко можете да напълните всички десерти, които искате, и бъдете сигурни, че ще харесат всички, дори и тези, които не са с непоносимост към лактоза!

Кремът е кадифен, оризовото брашно не оставя бучки, така че и по-малко опитните ще имат отлични резултати!

Изсипете млякото в тенджера с екстракта от ванилия или кората на половин лимон. Загрейте на слаб огън.

В купа разбийте жълтъците със захарта и сипете брашното, разбъркайте добре, за да избегнете образуването на бучки.

Изсипете малко горещо мляко в купата с яйчената смес и разбъркайте. Добавете останалото мляко (премахнете лимоновата кора, ако използвате) и разбъркайте бързо, изсипете всичко в тенджерата, поставете отново на котлона и оставете да се сгъсти, като разбърквате постоянно до сгъстяване на крема.

Гответе крема на слаб котлон както приготвяте яйчен крем.

Кремът е готов, като се сгъсти. Веднага разпределете в десертни чашки или директно напълнете вашите тарталети или леки пролетни торти.

Крема ще овлажни блатовете, без да ги сиропирате.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: