Начин на приготвяне
Настъргваме сиренето и добавяме 100 г масло на стайна температура, което накъсваме на парчета, разбъркваме.
Разтваряме маята със захарта и 2 с.л. брашно в затопленото мляко и изчакваме да шупне. Изсипваме я в центъра на пресятото брашно, добавяме яйцата, солта и олиото и замесваме средно меко тесто. Разделяме го на 12 топки и ги оставяме покрити на топло да втасат.
Разточваме топките на правоъгълни кори с дължина 25 см и ширина 15 см. По дължината на кората от горната ѝ страна правим разрези на разстояние 3 см един от друг. Разпределяме пълнежа под разрезите, върху ненарязаната част на кората, и прегъваме ненарязаната част върху пълнежа.
Започваме да завиваме кората по широчината й, а отрязаните парчета прегъваме и оформяме като листенца на роза. Оставяме да втаса за 20 минути.
Мажем хлебчетата с разбито яйце, 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио. Върху всяка розичка слагаме по малко от останалото масло.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути.
Коментари