Начин на приготвяне
Маслото и пудрата захар се разбиват на пухкав крем.
Добавят се белтъците един по едн при непрестанно разбиване и сместа се ароматизира с ванилията. За по-наситен аромат могат да се сложат и две прахчета по 2 грама всяко.
Пресява се брашното на части и се бърка до цялостно усвояване.
Получава се много мека и пухкава смес, която се пълни в пош с гладък накрайник.
Оставя се в хладилник за 10-15 минути да стегне.
Застилат се две тави с хартия за печене и върху тях се шприцоват продълговати ивички на разстояние една от друга бисквитите. Трябва да са тесни, а при печенето ще се разлеят.
Котешките езичета се пекат на 180°C в предварително загрята фурна за 7 до 10 минути или докато порозовеят по ръбчетата.
Класическите бисквити се оставят да изстинат напълно, преди да се отлепят от хартията.
Поднасят се с кафе, чай, мляко, както и към сладоледи, мелби и кремове.
Да ви е сладко с тази оригинална рецепта за котешки езичета.
Коментари