Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Плодова торта с цедено мляко

Плодова торта с цедено мляко

LilyLily
Новак
215
Плодова торта с цедено мляко
Снимка: Нели
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Сочна, свежа и толкова лека, че имате право на поне 3 парчета"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • какао - 3 с.л.
  • За крема:
  • кисело мляко - 1 опаковка цедено Еклектон
  • пудра захар - на вкус
  • ванилия - 1 пакетче
  • За сиропа:
  • захар - 1 ч.ч
  • вода - 1 ч.ч
  • масло - 100 г
  • какао - 1 с.л.
  • плодове - банан, портокал, киви и др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат: Яйцата и захарта се разбиват добре, добавя се брашното, бакпулвера и какаото и пак се разбиват. Постилате тавичката с фолио, подмазвате с олио и брашно и печете на 200 градуса на вентилатор около 20-30 мин. След като е готов блатът се оставя да изстине и се срязва на 2 с конец.

Сироп: Изсипете част от захарта да се карамелизира и добавете водата, останалата захар, маслото и какаото. Вари се докато се разтопи карамелизираната захар.

Крем: Разбийте цеденото мляко и пудрата захар до получаване на хомогенна смес, добавете ванилията.

След като всичко е готово, сиропирайте половината блат, слагаме половината крем и наредете плодове по желание. Бананите е добре да са само по средата, понеже бързо почерняват. Следва другата половина на блата, сиропиране, крем и плодове, като украсяваме според плодовете и настроението си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка: