Начин на приготвяне
Страхотни хрупкави пурички, подходящи както за мезе, така и за предястие или закуска.
В купа се разбиват с вилица яйцата. В друг съд се смесват галета, царевично брашно, червен пипер, чубрица и се разбъркват.
Кашкавал се нарязва на дебели пръчици.
Вземат се две кори и по средата се срязват хоризонтално и вертикално на кръст. Получават се 4 двойни квадрата.
С четка се намазва първата кора, отгоре поставяме втора кора, намазва се и тя.
В долния край поставяме пръчица кашкавал, а от двете страни се прегъват корите на по 1 см и навиваме на рулце.
Когато всички банички са оформени се загрява олио в тигана.
Топим ги в разбити яйца леко, да не се разпаднат, овалват се в сухата смес и пържим апетитните пирожки на 4 степен на котлона от всички страни до златисто.
Сервираме топли пържени пурички с кашкавал, може и със зелена салата.
Бързо и много вкусно!