Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Пържени пурички с кашкавал

Пържени пурички с кашкавал

Пържени пурички с кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Сервирайте апетитните кашкавалени пурички още топли и им се насладете в компанията на една свежа зелена салата"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кори за баница - 6 бр.
  • олио - за пържене
  • кашкавал - 100 г
  • за овалване
  • галета - 50 г
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотни хрупкави пурички, подходящи както за мезе, така и за предястие или закуска.

В купа се разбиват с вилица яйцата. В друг съд се смесват галета, царевично брашно, червен пипер, чубрица и се разбъркват.

Кашкавал се нарязва на дебели пръчици.

Вземат се две кори и по средата се срязват хоризонтално и вертикално на кръст. Получават се 4 двойни квадрата.

С четка се намазва първата кора, отгоре поставяме втора кора, намазва се и тя.

В долния край поставяме пръчица кашкавал, а от двете страни се прегъват корите на по 1 см и навиваме на рулце.

Когато всички банички са оформени се загрява олио в тигана.

Топим ги в разбити яйца леко, да не се разпаднат, овалват се в сухата смес и пържим апетитните пирожки на 4 степен на котлона от всички страни до златисто.

Сервираме топли пържени пурички с кашкавал, може и със зелена салата.

Бързо и много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: