Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени домати»Пълнени домати с тиквички и риба тон

Пълнени домати с тиквички и риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнени домати с тиквички и риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
33 мин.
Порции
4
"Свежо рибно предястие, с което да запълните менюто си"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр, около 200 г всеки
  • тиквички - 300 г
  • риба тон - 110 г от консерва
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мента - 3 стръка прясна
  • зехтин - 40 г
  • сол - 1 щипка или на вкус
  • маруля - листа за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусни пълнени домати, за които не ви трябват множество продукти.

Те могат да се поднесат, както като студено, така и като топло предястие.

Започнете с издълбаване на вътрешността на 4-те домата, на които предварително сте отрязали капачетата. Обърнете ги с отвора надолу, за да се отцедят върху кухненска хартия.

Откъснете само листата от трите стръка свежа мента и ги измийте и отцедете. Накълцайте ги заедно с чесъна.

Загрейте зехтина на умерен огън в дълбок тиган и в него запържете за 2-3 минути двете ароматни съставки, за да пуснат своето ухание.

Нарежете на малки парченца 300 грама тиквички и я сложете при чесъна и ментата с малко сол. Добавете около 5 с.л. от доматената вътрешност и задушете за 12 минути, като от време на време разбърквате.

Когато тиквичката е омекнала, дръпнете от огъня и сложете риба тон, отцедена от мазнината в консервата. Хубаво разбъркайте плънката и напълнете с нея доматите.

Подредете ги върху листа от свежа маруля и поднесете леко топли, или приберете в хладилник да се охладят до момента на сервиране.

Добър апетит с тези пълнени домати с тиквички и риба тон!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: