Начин на приготвяне
Много вкусни пълнени домати, за които не ви трябват множество продукти.
Те могат да се поднесат, както като студено, така и като топло предястие.
Започнете с издълбаване на вътрешността на 4-те домата, на които предварително сте отрязали капачетата. Обърнете ги с отвора надолу, за да се отцедят върху кухненска хартия.
Откъснете само листата от трите стръка свежа мента и ги измийте и отцедете. Накълцайте ги заедно с чесъна.
Загрейте зехтина на умерен огън в дълбок тиган и в него запържете за 2-3 минути двете ароматни съставки, за да пуснат своето ухание.
Нарежете на малки парченца 300 грама тиквички и я сложете при чесъна и ментата с малко сол. Добавете около 5 с.л. от доматената вътрешност и задушете за 12 минути, като от време на време разбърквате.
Когато тиквичката е омекнала, дръпнете от огъня и сложете риба тон, отцедена от мазнината в консервата. Хубаво разбъркайте плънката и напълнете с нея доматите.
Подредете ги върху листа от свежа маруля и поднесете леко топли, или приберете в хладилник да се охладят до момента на сервиране.
Добър апетит с тези пълнени домати с тиквички и риба тон!