Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтенца от патладжан с топено сирене

Кюфтенца от патладжан с топено сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кюфтенца от патладжан с топено сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 500 г
  • сирене - 50 г
  • сирене - 2 - 3 бр. триъгълничета топено
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 - 2 филии сух
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • олио - за пържене
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се срязват на две части, поставят се с отрязаната част надолу и се пекат около 12 минути в микровълнова фурна на 800 вата. Изпечените патладжани се изваждат в гевгир и се оставят да се отцедят.

Сърцевината се издълбава с помощта на лъжица, прехвърля се в дълбок съд и се смесва с яйцето. Филиите хляб, чесънът и магданозът се слагат в блендер и се смилат до получаване на трохи. Хлебните трохи се добавят към патладжаните, прибавя се и настърганото сирене и продуктите се размесват.

С добре намаслени ръце оформяме кюфтенца. В центъра на всяко кюфтенце се слага малко парченце топено сирене, овалва се галета и се пържи в силно сгорещена мазнина до готовност.

Изважда се върху салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина. Поднасят се топли с млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: